ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه روسیه نیازی به استفاده از سلاح هستهای ندارد و استقرار این تسلیحات در بلاروس تنها نقش بازدارنده دارند، تأکید کرد که او تنها در راستای منافع فدراسیون روسیه و منافع مردم این کشور عمل خواهد کرد.
به گزارش گروه بین الملل به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز، جمعه، در جریان گفتگوها در نشست عمومی مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF-2023) اظهار داشت که قصد ندارد به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا «چیزی یاد بدهد».
پوتین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه توصیه او به بایدن چه خواهد بود؟ گفت: «رئیس جمهور بایدن یک فرد بالغ و سیاستمداری باتجربه است. وظیفه من نیست که به او چیزی یاد بدهم. بگذارید هر طور که صلاح میداند عمل کند. و ما هم کاری را انجام خواهیم داد که معتقدیم به نفع فدراسیون روسیه و مردم روسیه است. و همه باید روی این موضوع حساب کنند.»
پوتین: روسیه نیازی به استفاده از سلاح هستهای ندارد
ولادیمیر پوتین در این نشست همچنین اعلام کرد که روسیه نیازی به استفاده از تسلیحات هستهای ندارد. وی یادآور شد که این کشور نسبت به کشورهای ناتو تسلیحات هستهای بیشتری دارد. پوتین نگرش منفی خود را به استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی مورد تأکید قرار داده و یادآور شد که روسیه تنها در صورتی میتواند از این نوع سلاح استفاده کند که تمامیت ارضی، استقلال، حاکمیت و موجودیت این کشور در معرض تهدید قرار داشته باشد.
وی افزود: «سلاحهای هستهای برای تضمین امنیت ما به معنای وسیع کلمه و موجودیت کشور روسیه ایجاد شدهاند. البته ما اولاً در شرایط کنونی نیازی به استفاده از این نوع سلاحها نداریم و ثانیاً خود بحث در این زمینه آستانه امکان استفاده از سلاح هستهای را کاهش داده و خطرناک است.»
پوتین تأکید کرد که ایالات متحده زمانی که از سلاحهای هستهای استفاده کرد، یک سابقه تسلیحاتی ایجاد کرد. رئیس جمهوری روسیه افزود: «اجازه دهید یادآوری کنم که تنها کشوری در جهان که از سلاح هستهای علیه یک کشور غیرهستهای استفاده کرده، ایالات متحده آمریکا است که دو بار به شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن حمله کرد. آنها بر این عقیده بودند که حق داشتند چنین کاری را انجام دهند.»
پوتین از استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس قبل از پایان سال جاری خبر داد
رئیس جمهوری روسیه در عین حال یادآور شد که سلاحهای هستهای تاکتیکی روسیه تا قبل از پایان سال جاری در خاک بلاروس مستقر خواهد شد. به گفته وی، بخشی از این تسلیحات در تابستان سال جاری مستقر شده و این پروسه تا پایان سال به طور کامل تکمیل خواهد شد.
ولادیمیر پوتین همچنین تأکید کرد که انتقال سلاحهای هستهای تاکتیکی به بلاروس، تنها یک عامل بازدارنده است. پوتین توضیح داد: «بنابراین هرکسی که به تحمیل شکست استراتژیکی به ما فکر میکند، نباید این وضعیت را فراموش کند.»
در ماه مارس، مسکو و مینسک توافق کردند که تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه بدون نقض رژیم عدم اشاعه، در خاک بلاروس مستقر شود. پوتین هفته گذشته اعلام کرد که استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه در بلاروس بلافاصله پس از تکمیل آماده سازی تأسیسات لازم برای استقرار آنها در اوایل ماه جولای آغاز خواهد شد.
لوکاشنکو: استقرار سلاح هستهای در بلاروس به اصرار من بودپوتین حملات به کرملین و منطقه بلگوراد را تلاشی برای تحریک روسیه به اقدام تلافیجویانه خواند
پوتین تأکید کرد که حمله هواپیماهای بدون سرنشین اوکراینی به کاخ کرملین و حملات مداوم به منطقه بلگوراد، تلاشهایی برای تحریک روسیه به یک واکنش قدرتمند و اقدام تلافیجویانه سخت است.
وی در پاسخ به سؤالی در این باره گفت: «این تلاشی است برای تحریک ما به اقدامات ملموس، جدی و قدرتمند. تلاش برای آسیب رساندن به کرملین، اقامتگاه رئیس جمهوری روسیه، حملات به منطقه بلگوراد و مناطق مجاور مرزی، همه با هدف تحریک ما به اقدامات تلافیجویانه صورت میگیرد. باید توجه کنید، اگر ما پنج مجموعه موشکی پاتریوت را در نزدیکی کییف ویران کردیم، پس چرا نتوانیم هر ساختمان و سازهای را در مرکز کییف ویران کنیم؟ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. ولی ما به چند دلیل این کار را انجام نمی دهیم.»
پوتین با اشاره به اینکه همه می دانند که چنین امکانی برای روسیه وجود دارد، افزود: «آنها فقط منتظرند ما "دکمه (سلاح هستهای) را فشار دهیم". ولی برای این کار نیازی وجود ندارد، زیرا دشمن در خط مقدم هیچ موفقیتی ندارد. تمام نکته همین است. و با درک اینکه موفقیت آنها بعید است، سعی دارند ما را به پاسخ سرسختانه به برخی اقدامات تحریکآمیز ترغیب کنند. به امید اینکه بعداً انگشت خود را به سمت ما نشانه رفته و بگویند: "ببینید چقدر روسها ظالم هستند، شما نمیتوانید با آنها هیچ ارتباطی برقرار کنید."
رئیس جمهور روسیه در خصوص اینکه آیا لازم است گفتگو با طرف اوکراینی انجام شود یا خیر، یادآور شد که فدراسیون روسیه هرگز این گفتگو را رد نکرد، این مقامات کییف بودند که تصمیم گرفتند مذاکرات را قطع کنند. وی افزود: «اگر آنها نمیخواهند صحبت کنند، بگذارید نکنند. این خواسته آنهاست. و ما خواهیم دید که در چه مرحلهای، در باره چه چیز و با چه کسی میتوانیم صحبت کنیم.»
ولادیمیر پوتین در عین حال هشدار داد که اگر حملات کییف به مناطق مرزی روسیه ادامه یابد، مسکو امکان ایجاد یک منطقه امن در خاک اوکراین را بررسی خواهد کرد.
تحولات اوکراین| کییف بدون هماهنگی غرب به کرملین حمله کردانتهای پیام/؛